HTML

Ezeregyéjszakák

Ezeregy történet!

Etarget hírdetés

Friss topikok

Címkék

Partnerek

  Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Indafotó képek

Indavideó

Ezt egy nemléten át kell játszani

2012.07.16. 18:44 rakiczki

Neal csöndben ült a fal mellett. Onnan szemlélte az eseményeket. Mielőtt beléptek a terembe Terry felvilágosította egy-két dologról, meg elmagyarázta, hogy kell viselkednie. Itt kell ülnie, és nem zavarhat senkit sem a teremben. Mintha itt sem lenne. Csak figyeljen, és az elízium végén mindent el fognak neki magyarázni. Már lassan egy órája ül itt. Ezalatt sikerült pár dolgot magától kikövetkeztetnie. A lány ott az emelvényen a királynő vagy a hercegnő. Anne, ha jól emlékszik. Ő itt a fejes. Neki tartozik engedelmességgel mindenki. Aztán ott az a három öltönyös srác. Ők a vendégek. Giovannik. Azét vannak itt, hogy részt vegyenek valami tárgyaláson. Ha jól vette ki a beszélgetésekből, akkor van egy Marcus nevezetű Giovanni, aki súlyosan megszegte a törvényeket, és most felette fognak ítélkezni. Azt, hogy mi szerepük lesz a vendégeknek ebben, nem teljesen értette. Terry nem sok mindent magyarázott még neki. Aztán tovább nézelődve kiszúrta Cyrus Deant. Ő egy tremere.

Ők amolyan varázslófélék. És mindenki utálja őket. Ez a Dean figura meg a helyi főszolgabíró. Ez kábé a rendőr megfelelője. Ő is fontos szerepet kap az ítélkezésben. Mellette áll egy másik fickó. Valamilyen don Giovanni, de most nem jut eszébe hirtelen. Mindegy, a Don. Ő meg ennek a Marcusnak volt a társa. Ő segített összehozni ezt a tárgyalást. Ott van még valami Nicholas, az is fontos figura. A legtöbben általában odafigyelnek rá. Meg talán ő a legöregebb, legbefolyásosabb. Akivel épp beszélget az Quasimodo. Őt már elsőre megjegyezte. Elég feltűnő abban a jelmezben. Az ember valóban azt hinné, hogy egy szörnyeteg. Marha jó. Nyílik az ajtó. Végre történik valami! Ketten léptek be rajta. Az egyiket ismeri is, Terry bemutatta neki. Ő Jake, a szervező. A másiknak nem tudja a nevét, de ő is szervez. Épp, hogy beléptek, az ajtót már be is csapták maguk mögött. Átfurakodtak a tömegen, és rögtön a királynő elé álltak. Ijedtnek tűntek. - Úrnőm – hajolt meg Jake, társa követte. - Végre! Mi tartott ennyi ideig? És hol van Marcus Giovanni? A két jövevény közben kiegyenesedett, de tekintetüket továbbra sem emelték fel a földről. Nem válaszoltak.

Pár másodpercig feszült csönd uralkodott a teremben. A résztvevők kicsit közelebb húzódtak, nyakukat nyújtogatták. Mindenki kíváncsi volt a fejleményekre. Pedig még a hülye is tujda. Marcus meglépett. Ezek ketten meg félnek bevallani, hogy az ő hibájuk. Tuti. De azért várjuk ki a végét. - Szóval, asszonyom – kezdte lassan az egyik. – Marcus Giovanni… eltűnt. - Micsoda?! Innetől kezdve Neal nem értette, hogy ki mit beszél, mert akkora hangzavar kezeltkezett a teremben. Mindenki kiabált, fejét fogta, rohangált, mint a mérgezett egér. Neal meg magában mosolygott, hogy ő bezzeg tudta. Egy jó tíz perccel később sikerült úrrá lenni a káoszon, és a királynő Anne (egészen jó csaj amúgy, később talán érdemes lenne bepróbálkozni nála) felállt székéből. - Tisztelt testvéreim! Arra kérlek mindannyiótokat, hogy hallgassatok el egy kicsit! Meghoztam a döntésem. Frederico don Giovanni kérésére megadtuk a lehetőséget Marcus Giovanninak, hogy bizonyíthassa ártatlanságát a Hagyományok több pontban való megszégésében. A messzi Velencéből is utaztak ide kuzinjaik, hogy részt vehessenek ezen az ítélkezésen.

Marcus Giovanni azonban megszökött. – Itt elkezdte felemelni a hangját. – Nem kért a tárgyalásból! Nem akarta bizonygatni saját ártatlanságát! Ezt úgy értelmezem, hogy bevallotta bűnösségét! Én, Anne Bowesley, London városának királynője, nem hagyhatom, hogy hű testvéreimet akkora fenyegetésnek tegyem ki, amekkorát ez a törvényszegő vámpír jelent ránk! Ezért vérvadászatot hirdetek, vérvadászatot Marcus Giovannira! Először taps, aztán megint az előbbi káosz volt a válasz erre a kijelentésre. Úgy tűnik ez a vérvadászat valami nagy dolog. Jól megbolygatta a dolgokat. Az estének ezek voltak a igazából a legjelentősebb eseményei. Az idő fennmaradó részében nyugodt társalgások és cselszövések mentek mindenfele. De az a pár szó, amit elcsípett belőlük Neal, az tetszett neki. Nem rossz ez az egész. Egy próbát mindenesetre megér. Majd ha egy kicsit kevesebb lesz az esemény, akkor megkeresi Jake-et, és beszáll ő is. Az eddigiek alapján, ő valószínűleg nosferatuként fog legközelebb jönni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ezeregyejszakamesei.blog.hu/api/trackback/id/tr584660555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása