HTML

Ezeregyéjszakák

Ezeregy történet!

Etarget hírdetés

Friss topikok

Címkék

Partnerek

  Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Indafotó képek

Indavideó

London éjszakáinak történelme

2012.07.16. 18:37 rakiczki

áttéranyag az Ezeregy Éjszaka Meséi hatodik meséjére London városát az ókori idők óta Mithras, a ventrue matuzsálem uralta. A perzsa napisten álarca mögé bújva tartotta fent hatalmát halandók és halhatatlanok fölött egyaránt. Mithrasnak három bizalmi embere volt. Az első Aethelwulf. Ő volt Mithras gangrel hadvezére, és fanatikus híve. A második Caius, a tanácsadója. Ő a malkáv klánból származott, és a legendák szerint klánján belül is kiemelkedő látnoki képességeket birtokolt. A harmadik a kamarása, Roger de Camden volt. Camden a kappadók klán sorait erősítette, a halálmágia elismert kutatója volt. Valahol a XI. Század környékén egy toreador öreg, Charlotte, magához ölelt egy ikerpárt: Arthur és Nicholas Twinst. Az előbbit atyja, az utóbit maga Mithras vette pártfogásába. A középkorra Mithras hatalma gyengült, köszönhetően a kereszténység agresszív terjeszkedésének.

Ezt a gyengülést akarták kihasználni Mithras ellenfelei, mikor az ezerkétszázötvenes években fellázadtak ellene Melusine d’Anjou vezetésével. Ehhez a lázadáshoz csatlakoztak többek közt a fiatal tremere-k is, akik Mithras politikájának jóvoltából távol álltak a hatalomtól Britanniában. A lázadás elbukott, tagjai kemény büntetést kaptak, többen is inkább az önkéntes mélyálmot vagy számüzetést választották. Ezek közé tartozott az ikrek nemzője, Charlotte is. A tremerek pedig az elkövetkezendő évszázadokra minden reményüket elvesztették, hogy hatalomra juthassanak Londonban. A második lázadás kettőszáz évvel ezután játszódott le, az anarch lázadás során. Sikereit is minden valószínűség szerint ennek az eseménynek köszönheti. Vezetői Arthur Twins és a nosferatu William Sharpe voltak. A puccs sikerrel zárult, ámde Sharpe becsapta addigi szövetségesét, és ő maga ült a hercegi trónra. Az elbukott herceg, Caius és Camden mélyálomba merültek a végére. Viszont mielőtt végleg eltűntek volna a brit éjszakákból, hátrahagytak egy medált: Mithras Fényét. A legendák szerint, ez lesz majd a kulcsa az egykori isten-herceg feltámadásának és visszatérésének.

Tartózkodási helyéről senki nem tud semmit, abban sem biztosak, hogy létezik-e egyáltalán. Ám időről időre mégis akadtak páran, akik megpróbálták megtalálni (például Mithras megmaradt hívei, mint Nicholas Twins vagy Aethelwulf). Az anarch lázadás és a puccs végeztével az új herceg berendezkedett, de uralma alig egy évszázadig tartott, ugyanis Nicholas és Aethelwulf kihasználva a Sharpe és Arthur közötti feszültségeket megbuktatták Williamet, és saját bábjukat, a ventrue Theodore Godwinsont ültették a trónra. Az új status quo sem tartott sokáig, ugyanis Arthur folyamatosan negédes szavakkal és apró célozgatásokkal a saját pártjára állította a herceget, és segítséget ajánlott neki, hogy önállóan uralkodhasson. Arthur és Godwinson szövetséget kötöttek az ekkorra ugyancsak megerősödött tremere klánnal. Eme újabb ármánykodásnak és cselszövésnek majdnem egy vámpírok közötti polgárháború lett az eredménye a XVII. század első éveiben. Ám végül csak egy áldozatot követelt: Aethelwulfot. A mai napig nem derült ki, hogy kinek a keze által hullott el. Godwinson herceg így megszabadult korábbi uraitól, Arthurt pedig hálából klánja elsőszülöttjévé tette, amely posztot korábban a másik Twins töltötte be, akit száműztek Londonból, és lassan elfelejtkeztek róla. A következő krízist az ezerhatszázhatvanhatos nagy tűzvész jelentette. Két elsőszülött, további három öreg és négy fiatalabb vámpír lelte halálát ekkor, illetve további két vértestvér merült mélyálomba. Az új hatalom pedig két évszázadon keresztül fenn állt, egészen pontosan 1803. október 31-ig.

Híres-hirhedt éjszaka ez a londoni vértestvérek történelmében. Csaknem két tucatnyi vámpír lelte halálát egyetlen éjszaka leforgása alatt. A város legöregebbjei, vezetői legyekként hullottak el. Senki sem tudja pontosan, mi történt. A szemtanúk állításai szerint az áldozatok láthatatkan ellenfelek elől menekülve, saját belső démonaikkal küzdve estek össze hamukupaccá. Ez a pusztítás volt az, amely lehetővé tette Anne Bowesley számára, hogy egy ismeretlen származású lasombra antitribu öreget felhasználva letaszítsa a trónról a tébolyult Godwinson herceget. Egy évnyi küzdelem után ő került a trónra, és felállította azt a hatalmi rendszert, amely a mai napig (egy részletet leszámítva) érvényben van: A herceg: Anne Bowesley „királynő”, a ventrue klánból, kb. 470 éves Az udvarmester: Colin Martins, a nosferatu klánból, kb. 300 éves Az elsőszülöttek: Edith Bridge, a brujah klánból, kb. 440 éves Lady Alice Hart a malkavita klánból, kb. 650 éves Lawrence Bennett (Quasimodo) a nosferatu klánból, kb 560 éves Arthur Twins a toreador klánból, 900-1000 éves (2002. augusztusáig) Nicholas Twins a toreador klánból, 900-1000 éves (2002. augusztusától) Marc LeGrand a tremere klánból, kb. 600 éves Dorian Sepherd a ventrue klánból, kb. 700 éves A főszolgabíró: Cyrus Dean, a tremere klánból, kb. 300 éves Az ostorozó: Karlos, a gangrel klánból, kb. 140 éves A hárpiák: Andrea Hess, a brujah klánból, kb.200 éves Will „Sármőr” Lion, a ventrue klánból, kb. 280 éves Marianne Rochester, a toreador klánból, kb. 400 éves A közelmúlt történéseire kicsivel részletesebben, dátumokkal megtámogatva térnénk ki.

London városa ugyanis szokatlanul sok különös esemény tanúja volt az elmúlt években, az éjszakák fölöttébb mozgalmasak voltak. 2002. augusztus 26.: Dorothy eltűnik. 2002. szeptember 23.: Jonathan Kettridge elíziuma, aki egy ifjú (mindössze tizenöt éves) vámpír, amerikából költözött Londonba kilenc éve, és itt nyitotta meg a Tizenhárom Rózsa nevű bárját. Itt halandókat és vámpírokat is egyaránt kiszolgálnak és szívesen látnak. Vámpírok esetében ez semleges területnek számít, a különböző frakciók békés körülmények között ülhetnek le egymással szemben. Kettridge elíziumai népszerűek mind az öregek, mind az ifjabbak körében. Roppant nívósak, és mindenki igényeit kielégítik. Ezeken az összejöveteleken mindenki megtalálhatja azt, amire szüksége van. Az este díszvendége Jaen-Luc Bascombe, a neves francia toreador, akinek hét képből álló sorozatát mutatták be azon az éjszakán. A leplek lehullásaok azonban kitört a botrány: a hatodik képet megrongálták. Az este izgalmait tovább fokozza, hogy a londoni éjszakákból rég eltűnt Nicholas Twins is felbukkan, hogy eltűnt testvérét gyilkossággal vádolja, és újra Londonba költözzön. 2002. október: Mivel Arthur Twins nyom nélkül felszívódott a toreador klán kénytelen új elsőszülöttet választani. Ezt a pozíciót Nicholas Twins szerezte meg. Nicholas biztosította a herceget a támogatásáról. 2002. október – 2003 április.: Arthur eltűnése után a herceget támogató triumvirátus újraalakult: Nicholas Twins, Dorian Sepherd és Lawrence Bennett. Lady Hart és Marc LeGrand továbbra is folytatta semleges politikáját, míg Edith Bridge folyamatasoan a herceg gyengeségéről prédikált. Az elíziumok illetve pletykák fő témája természetesen Nicholas visszatérése volt, és újdonsült kegyencei (néhány ifjú, akik tudtukon kívül visszasegítették őt a városba). Nicholas roppantmód titokzatoskodóan és rejtélyesen viselkedett ezután, ezt a jó szokását a mai napig tartja.

Még a nosferatuk sem tudtak a közelébe férkőzni. Fiatal segítői múzeumot múzeum, könyvtárat könyvtár után kutattak át. Nicholas Twins eléri Jean-Luc Bascombe Londonból való eltávolítását, képeit elkobozza. A városi öregek szörnyű látomásokat kezdtek el látni, melyek pusztulásról, vérről és halálról szóltak. 2003. április 23.: Jack Graves, ventrue anarch, Londonban látja vendégül az Ördöglovasok elnevezésű európai anarchfelvonulást. A helyi kamarilla, tartva az esetleges rendbontástól megfigyelés alá vonta őket. Az eseményt azonban a Graves és a Giovannik között kirobbanó villámháború zavarta meg. A viszály egy mélyálomban fekvő öreg miatt robbant ki, aki a Giovannik állítása szerint klánjuk egy őse volt, azonban Graves (mint utólag kiderült) diableriet akart elkövetni rajta, majd az anarchokkal elvitetni a balhét. A kamarilla és a Giovannik azonban közbeszóltak: Graveset kivégezték, a Giovannik pedig hazavihették öregjüket. 2003. április – 2003. október.: Dorian Sepherd és Nicholas Twins szoros együttműködést tanúsítottak a halandók közötti ügyletekben. Anne Bowesley békülő tárgyalásokat kezdett Edith Bridge-dzsel, és egyre jobban támaszkodott udvarmestere illetve Lawrence Bennett tanácsaira és segítségére, valószínűleg felismerte a Sepherd-Twins kettős szövetségéből fakadó veszélyeket. A tremere klán és elsőszülöttjük, LeGrand gyanúsan hallgattak. Nagy felkavarodást okoz egy néhány ifjú körül kialakuló botrány: a jelek arra utaltak, hogy szabbatistákat akartak Londonba csempészni. Mind a csempészeket, mind a szabbatokat kivégezték.

Niccolo Giovanni a városba érkezett, hogy segítse Marcus munkáját. Laura Swift meghívja a városi vértestvéreket az általa tartott halloweeni elíziumra a Royal Horseguardba. Az év legnagyobb és legfényesebb rendezvényének ígérkezett. Swift nem titkoltan szerette volna betölteni a Marianne után maradt űrt a hárpiák között. 2003. Halloween: Marcus Giovanni ámokfutása, Swift elíziumára és a maszkabálra egyaránt veszélyt jelentett a tébolyult ancilla pusztítása. Dean főszolgabíró azonban elkapta, és törvény elé állította őt, mielőtt még visszavonhatatlan károkat okozott volna néhány ifjú halálát leszámítva. 2003. november – 2004. február: Frederico don Giovanni kérvényezésére nem végezték ki Marcus Giovannit, hanem az eset kivizsgálása mellett döntöttek. Frederico arra alapozta kérését, hogy Marcust egy másik lény tartotta megszállás alatt. A londoni vértestvérek azonban felháborodottan állntk a halloweeni történésekkel szemben. A legkülönbözőbb pletykák járták a várost: állítólag a halloweeni pusztítást az a vámpír vitte véghez, akinek a testét a Giovannik elkobozták Gravestől. Azt is rebesgetik, hogy a Giovannik egyik őse az. Megint mások egy XIX. századi nekromanta kísérleteiről beszélnek. Egyesek szerint az a kotéria volt az események középontjában, amelyiket nem olyan rég kivégeztek árulás miatt. Mások szerint Nicholas Twins ügynökei is kivették a részüket az akcióból, de mind odavesztek. Vajon mi érdeke fűződhetett a történtekhez Twinsnek? A tremere klán mozgolódni kezdett, aggasztották őket a történtek. Úgy tűnik LeGrand félretette korábbi semleges álláspontját, és elkezdett összejátszani a herceggel. December második felétől kezdve ifjak tűntek el.

Két nagyhatalmú velencei nekromanta érkezik a városba Marcus Giovanni ügyének kivizsgálására. Január közepén Marcus megszökött, Bowesley vérvadászatot írt ki a fejére. A herceg a szökést bűnössége beismeréseként fogta fel. Marcus azóta sem került elő. 2004. február első fele: A város vértestvérei felfedezik, hogy Caius, Mithras mélyálomban lévő tanácsadója, már évekkel ezelőtt felébredt. Azóta halandó bábjait felhasználva fürkészte a jövőt, és súlyos hasadásokat okozott a maszkabálon, nem is beszélve arról, hogy az ifjak eltűnése is az ő nevéhez köthető. Sajnos eltűnt, mielőtt a városi vámpírok elfoghatták volna. Még ugyanezen hónap vége pedig teljesen a feje tetejére állította a londoni vámpírokat. Miután egy évszázadokon át titokban működő Mithras-kultuszra bukkantak az öregek, rá kellett jönniük, hogy hatalmas tévedésben éltek eddig: Mithras ugyanis ébren van. 2004. március 1.: A hatodik modul kezdete. A fentiekben felvázolásra került London történelme nagy vonalakban. A fehér foltok és a homályos részletek szándékosak. Ezekenek a kitöltése lesz a verseny célja, illetve a mesélővel való előzetes egyeztetés és megfelelő előtörténet alapján már birtokolhatnak valamennyi tudást a karakterek a játék elején.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ezeregyejszakamesei.blog.hu/api/trackback/id/tr574660540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása